Кабмін пропонує Януковичу змінити двох голів київських РДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Януковичу змінити двох голів київських РДА

Казна та Політика
696
Кабінет міністрів України затвердив список кандидатів на посади голів районних державних у місті Києві адміністрацій. Як повідомляють джерела "Дзеркала тижня", сьогодні відбулися співбесіди кандидатів з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим, після чого - з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.
Азаров підписав відповідне подання Президенту України Віктору Януковичу, і, як очікується, голови райдержадміністрацій будуть затверджені указом глави держави найближчим часом.
На своїх місцях пропонується залишити голів восьми райдержадміністрацій, а главами Дніпровського і Деснянського районів планують призначити відповідно Олександра Шевчука (обіймав посаду голови Дніпровської РДА до 2006 р.) і Олександра Незнала, який в даний час є першим заступником голови Голосіївської РДА.
Незнал до 28 жовтня був депутатом Київради від БЮТ, після чого увійшов до новоствореної фракції "Столичні реформи".
Таким чином, головою Голосіївської РДА пропонується залишити Сергія Садового, Дарницької - Віталія Сташука, Оболонської - Вадима Ягодку, Печерської - Сергія Сущенка, Подільської - Євгена Романенка, Святошинської - Володимира Мазепу, Солом'янської - Івана Сидорова, Шевченківської - Віктора Пилипишина.
На сьогодні головою Деснянської РДА є Юрій Захаричев, Дніпровської - Оксана Мисовська. Нагадаємо, в столиці з 31 жовтня 2010 р. будуть утворені районні в місті Києві державні адміністрації, підпорядковані мерії: Голосіївська, Дарницька, Деснянська, Дніпровська, Оболонська, Печерська, Подільська, Святошинська, Солом'янська та Шевченківська. Відповідне розпорядження Київської міської державної адміністрації підписано 22 вересня 2010 р.
Відповідно до документа, створено Міську комісію з координації питань, пов'язаних з припиненням районних рад та їх виконавчих органів, та ліквідаційні комісії, яку очолив перший заступник голови КМДА Олександр Попов.
Відзначимо, 9 вересня ц.р. Київрада вирішила ліквідувати районні в м. Києві ради і виконавчі органи райрад - районні державні в м. Києві адміністрації (РДА) - з 31 жовтня 2010 р. Згідно з документом, повноваження депутатів райрад 5-го скликання припиняються з 31 жовтня 2010 р. Крім того, Київрада вирішила не утворювати районні в м.Києві ради.
Київрада доручила також КМДА забезпечити функціонування районних в м.Києві держадміністрацій на базі виконавчих органів районних рад (райдержадміністрацій), які цим рішенням ліквідовані.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас