Тігіпко виступає за створення держфонду із фінансування інноваційних проектів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко виступає за створення держфонду із фінансування інноваційних проектів

Казна та Політика
257
Створення державного інноваційного фонду і заходи із легалізації інноваційної сфери дозволять Україні за 3-4 роки вийти на $10 млрд експорту програмного забезпечення, вважає віце-прем'єр Сергій Тігіпко.
"Ми повинні мати державний інноваційний фонд, який би фінансував венчурні проекти, стартапи", - сказав він під час відкриття форуму "День інвестора. Інтернет-технології та інновації" у Києві в п'ятницю.
На його думцу, країна повинна вийти на ефективніше фінансування інноваційних проектів.
Аналізуючи ситуацію в Україні в цьому напрямі, Тігіпко зазначив, що інноваційна сфера може стати дуже перспективною, якщо до цього правильно підійти. "Я можу сказати, що у нас велика частина працює нелегально, розробляють свої проекти і отримують неофіційні кошти на рахунки іноземних банків. Тому я вважаю, що, в першу чергу, необхідно подумати, як створити умови для легалізації цього бізнесу", - сказав він.
Крім того, за переконанням віце-прем'єра, необхідно подумати над створенням технопарків, які б легалізували цю систему. "Безумовно, нам потрібні і зміни в учбових програмах. Бізнес сьогодні говорить, що потрібне, в першу чергу, змінити програми вузів з математичним ухилом", - підкреслив Тігіпко.
"Якщо всі ці кроки ми зробимо, у нас будуть хороші шанси для зростання цього бізнесу, аби ми дійсно стали центром в східній і центральній Європі із підготовки програмістів. Ми можемо за 3-4 роки вийти на $10 мільярдів експорту програмного забезпечення", - вважає Тігіпко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас