Світовий видобуток золота збільшився на 3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий видобуток золота збільшився на 3%

230
Обсяг світового видобутку золота в другому кварталі 2010 року склав 658,5 тонни, збільшившись на 3% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, повідомляється в аналітичному звіті The World Gold Council (WGC).
Зокрема, видобуток в Австралії продовжує зростати завдяки введенню в дію копальні Boddington компанії Newmont рік тому. Збільшується видобуток в Мексиці, Аргентині.
Загальний об'єм світової пропозиції металу в другому кварталі склав 1,131 тис. тонн, в порівнянні з другим кварталом 2009 року він збільшився на 18%.
WGC зазначає, що виробники продовжують відмовлятися від продажу золота із хеджевих контрактів, і в другому кварталі уклали такі контракти на 15 тонн дорогоцінного металу (у другому кварталі минулого року - 31,1 тонна). Загальний обсяг хеджевих контрактів до кінця другого кварталу знизився до 195 тонн.
Вторинне виробництво золота в другому кварталі збільшилось на 35% і досягло найвищого квартального обсягу - 496 тонн. "Активність західних компаній із вторинного виробництва збільшується, і високі ціни на золото дають підставу вважати, що ще декілька років цей сектор виробництва золота зростатиме", - вважають експерти WGC.
Даних із загального обсягу світового попиту в цьому звіті WGC не наводить. Зокрема, ювелірний попит знизився на 5% в порівнянні з другим кварталом минулого року (до 408,7 тонни) - проте темпи падіння сповільнюються в порівнянні з попередніми кварталами. У грошовому вираженні ювелірний попит збільшився на 23% - до $15,7 млрд. Падіння попиту на золото з боку ювелірів зафіксовано в Південно-Східній Азії - Таїланді, Індонезії і Південній Кореї, оскільки ці ринки виявилися чутливими до зростання цін на дорогоцінний метал. Ювелірний попит в Індії знизився на 2% - до 123 тонн, в Саудівській Аравії - виріс на 5%, в Гонконгу - на 34%.
WGC відзначає істотне зростання інвестиційного попиту, що продовжується. У другому кварталі інвестори активно купували дорогоцінний метал, ця тенденція продовжилася і в третьому кварталі 2010 року. До кінця третього кварталу запаси золота в ETF склали 2,07 тис. тонн на суму $87 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас