МВФ вважає недоцільним різке зниження податку на прибуток з 2011 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вважає недоцільним різке зниження податку на прибуток з 2011

Казна та Політика
458
Про це журналістам у Києві повідомила заступник міністра фінансів Тетяна Єфименко.
З її слів, раніше МВФ направив в Україну пакет пропозицій, у яких містяться рекомендації щодо внесення необхідних, на думку фонду, змін до наявного проекту Податкового кодексу.
Заступник міністра зазначила, що МВФ пропонує знизити податок на прибуток з 2011 максимум на 2% до 23%, замість передбаченого проектом кодексу зниження на 6%.
"Їх пропозиція полягає в тому, щоб таке зниження було не більше ніж на 2 пункти, а далі за роками провести плавне зниження, щоб, як зазначено в програмі Президента, до 2014 року дійти до рівня 16%", - сказала вона.
Крім того, фонд пропонує не вводити податкові канікули для підприємств із річним оборотом до 3 млн. гривень.
"Йдеться про те, щоб для підприємств із річним оборотом до 3 млн. гривень і знову створених підприємств, для малих підприємств, які раніше були спрощенцями або мали єдиний податок, щоб їм установлювати податкові канікули не 0%, а 16%", - сказала чиновник.
На думку МВФ, сказала Єфименко, це збереже певний фінансовий ресурс у бюджеті України і дасть змогу підтримувати державну систему фінансів у стабільнішому стані.
"МВФ пропонує підвищити планку обороту для підприємств, які сплачують єдиний податок, з 300 тис. гривень до 500 тис. гривень", - озвучила заступник міністра ще 1 рекомендацію фонду.
За оцінками Мінфіну, зниження цієї планки знизить у цілому доходи в державний бюджет на близько 1 млрд. гривень на рік.
Водночас, зазначила Єфименко, МВФ пояснює, що ця різниця буде компенсована за рахунок додаткових надходжень у держбюджет через відмову від податкових канікул.
У цілому Єфименко підкреслила, що пропозиції фонду є досить конструктивними, однак водночас вимагають серйозної дискусії.
Вона нагадала, що місія МВФ прибуде в Україну 2 листопада.
Як повідомляло агентство, рада директорів МВФ 28 липня ухвалила рішення щодо виділення Україні кредиту на загальну суму 10 млрд. СПЗ (спеціальні права запозичення, 15,15 млрд. доларів) протягом найближчих 2,5 років у рамках нової програми stand by.
Тоді ж МВФ виділив Україні перший транш кредиту stand by розміром 1,89 млрд. доларів.
На початку листопада очікується перший перегляд програми, за підсумками якого фонд може ухвалити рішення щодо виділення Україні другого траншу кредиту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас