Суслов: Суб'єкти небанківського фінансового ринку із дійсними ліцензіями працюють законно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суслов: Суб'єкти небанківського фінансового ринку із дійсними ліцензіями працюють законно

Казна та Політика
336
Всі установи небанківського фінансового ринку із дійсними ліцензіями працюють абсолютно законно, вважає екс-голова Держкомісії із регулювання ринків фінансових послуг Віктор Суслов .
"Те, що половина ринку працює нелегітимно, - це неправда. Всі видані ліцензії, термін яких не закінцився, є легітимними. Всі установи, які мають діючі ліцензії, працюють абсолютно законно", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи заяву голови Госфінуслуг Василя Волги про виявлені численні грубі порушення у веденні держреєстру фінустанов, що ставить під сумнів легітимність дії багатьох компаній та їх структурних підрозділів.
За словами Суслова, заява <а href=" http://news.finance.ua/ru/news/-/214758" target="_blank"> Волги свідчить про незнання співробітниками комісії нормативної бази.
Суслов також зазначив, що розпорядженням комісії №41 від 28 серпня 2003 року не передбачалася процедура ухвалення спеціальних рішень по внесенню даних про відособлені підрозділи до реєстру. Така процедура була введена в період, коли комісію очолював Валерій Альошин, розпорядженням №6640 від 16 січня 2007 року. Розпорядженням Комісії № 7769 з 1 січня 2008 року остаточно було встановлено, що дані із відособлених підрозділів фінансових організацій вносяться до реєстру самими фінансовими установам в електронній формі через Інтернет, додав він.
"Крім того, фінансові установи мають технічну можливість перевіряти достовірність даних в реєстрі і вносити зміни в режимі онлайн. Отже, звинувачувати співробітників комісії в тому, що вони не вносили всі необхідні дані до держреєстру із відособлених підрозділів фінорганізацій, щонайменше, не коректно", - відзначив Суслов.
При цьому він підкреслив, що якщо з провини співробітників комісії були допущені ті або інші помилки або навіть зловживання при роботі з реєстром, це не може служити підставою для застосування Госфінуслуг санкцій до небанківських фінансових установ.
"Все це робочі моменти. Тому всі ці заяви, зроблені головою комісії, інакше як піаром, зробленим з метою організації системного тиску на ринок не назвеш", - сказав Суслов.
Він також висловив думку, що заяви про те, що половина компаній працює нелегітимно, завдають великої шкоди репутації ринку небанківських фінансових послуг. "Після такої заяви можна передбачити, що багато громадян не вкладатимуть кошти до цих установ, не купуватимуть страхові поліси. Така заява глави регулятора не мала прецеденту у світовій практиці", - підкреслив екс-глава Держфінпослуг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас