Інтернет-індустрія Великобританії наблизилась за обсягом до фінансового сектора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтернет-індустрія Великобританії наблизилась за обсягом до фінансового сектора

222
Обсяг інтернет-індустрії Великобританії склав 100 мільярдів фунтів стерлінгів, що становить близько 7 відсотків від ВВП, пише The Guardian. За своїми розмірами вона обійшла ресторанно-готельний бізнес і стала порівнянною з фінансовим сектором, який складає 9 відсотків у структурі ВВП.
За даними дослідження Boston Consulting Group, на яке спирається газета, основним двигуном експансії інтернет-бізнесу стало бажання громадян здійснювати покупки в мережі. Онлайн-транзакції складають з кожним роком все більшу частку роздрібних продажів.
Великобританія є лідером на світовому ринку онлайн-продажів, якщо рахувати їх обсяг на душу населення. Популярність цього виду торгівлі, у свою чергу, спровокувала бум у сфері інтернет-реклами.
Щорічно обсяг комерції в мережі зростатиме на 10 відсотків протягом п'яти років і в 2013 році може скласти близько 13 відсотків ВВП.
В той же час в звіті вказується, що інтернет-індустрія в країні розвинена нерівномірно географічно. До процвітаючих в цій сфері регіонів відносяться Лондон і весь південний схід країни, тоді як до тих, що відстають - в першу чергу Шотландія і Північна Ірландія.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас