ВСУ подає позов до Кабміну за позбавлення приміщення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВСУ подає позов до Кабміну за позбавлення приміщення

Казна та Політика
248
Верховний суд України (ВСУ) подає позов до Кабінету міністрів України про визнання незаконним урядового розпорядження про передачу будівель, що орендуються Верховним судом Вищому спеціалізованому суду із розгляду цивільних і кримінальних справ.
"Ми звертатимемось із позовом до Кабінету міністрів про визнання незаконним розпорядження Кабміну", - сказав глава Верховного суду України Василь Онопенко.
"Суд!... Такого, вочевидь, в історії України ще не було. Такий позов вже підготовлений і буде поданий до Окружного адміністративного суду Києва", - підкреслив В.Онопенко. Він уточнив, що позов буде поданий в четвер 28 жовтня і ВСУ проситиме Окружний адміністративний суд прийняти заходи для забезпечення позову і визнання незаконним розпорядження Кабміну.
Йдеться про передачу будівель по вул.Пилипа Орлика, 4 і 4-а в Києві, які орендуються Верховним судом України впродовж десятків років.
Як повідомлялося, Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ був створений 1 жовтня цього року указом президента України Віктора Януковича від 12 серпня. 11 жовтня Вища рада юстиції призначила головою суду народного депутата України (фракція Партії регіонів) Леоніда Фесенка.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас