Банк "Хрещатик" збільшив статутний капітал майже на 18% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Хрещатик" збільшив статутний капітал майже на 18%

Казна та Політика
692
Банк "Хрещатик" (Київ) збільшив статутний капітал на 17,9%, або на 111,1 млн грн., - до 728,86 млн грн.
Як повідомляється в прес-релізі банку, його акціонери на загальних зборах 27 жовтня затвердили результати додвипуску акцій.
За повідомленням, в результаті збільшення статутного капіталу змінилась структура акціонерного капіталу банку.
"Структура акціонерного капіталу дещо змінилася: частка Головного фінансового управління КМДА (разом із комунальними підприємствами) зросла до рівня 25%+1 акція; частка ТОВ "Укрфінком" - зменшилася до рівня 37,6724%", - говориться у прес-релізі.
Раніше повідомлялося, що банк планував збільшити статутний капітал банку на 32,4%, або на 200,2 млн грн., - до 817,96 млн грн., проте провів менш масштабну емісію.
"При проведенні закритого (приватного) розміщення акцій всім акціонерам були забезпечені належні умови для реалізації їх прав на придбання акцій банку, проте наслідки фінансової кризи не дозволили всім акціонерам здійснити внески на повний обсяг оголошеної додаткової емісії", - пояснюється в прес-релізі банку.
За повідомленням, кошти, залучені під час емісії, будуть використані на збільшення обсягу активних операцій і запровадження нових банківських технологій.
"Збільшення статутного капіталу банку свідчить про турботу акціонерів про подальший розвиток банку, зміцнення його стабільності і надійності. Подальша капіталізація банку - це плановий процес, передбачений стратегією розвитку банку до 2014 р. ", - цитує прес-служба голови правління банку "Хрещатик" Дмитра Гриджука.
Акціонери також ввели до складу наглядової ради представника Головного фінансового управління КМДА Руслана Крамаренка і представника ТОВ "Маркет Інвест Груп" Олексія Горака замість Ігоря Дворецького і Віталія Лавриненка. Головою наглядової ради банку є Андрій Герасименко.
Найбільшими акціонерами банку на 1 липня 2010 року були ТОВ "КФ "Укрфінком" (37,6724%), Головне фінансове управління Київської міськдержадміністрації (23,7037%), ТОВ "Маркет Інвест Груп" (20,2563%).
Головне фінансове управління Київської міськдержадміністрації в жовтні збільшило участь в статутному капіталі банку "Хрещатик" до 23,8380%.
Раніше повідомлялося, що у вересні перший заступник глави Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявив, що столична влада має намір сконцентрувати блокуючий пакет акцій (25%+1 акція) банку "Хрещатик".
У вересні Київська міська рада виділила 47 млн грн. на участь в доднмісій акцій банку "Хрещатик".
КБ "Хрещатик" заснований в 1993 році. За розміром загальних активів на 1 липня 2010 року (6,454 млрд грн.) банк "Хрещатик" займав 30-е місце серед 176 українських банків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас