На найбільшого спамера у світі Ігоря Гусєва завели справу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На найбільшого спамера у світі Ігоря Гусєва завели справу

Кримінал
444
Проти найбільшого спамера у світі Ігоря Гусєва заведена кримінальна справа. За даними слідчих УВС із ЦАО Москви, гендиректор ТОВ "Деспмедія" займався підприємництвом без реєстрації і отримав дохід в сумі 1,956 млн доларів, пише газета "Коммерсантъ".
Як повідомляє видання, через партнерську програму Glavmed.com "Деспмедія" займалася продажем контрафактних фармацевтичних препаратів, зокрема віагри, на території США, Канади та інших країн світу з використанням спаму.
Дії спричиняли зараження вірусами комп'ютерів користувачів і отримання грошей в електронний гаманець Гусєва в системі Webmoney.
За даними слідства, обіг Glavmed.com за останніх 3,5 років міг скласти 120 млн доларів. Відносно Гусєва порушено кримінальну справу за статтею "незаконне підприємництво, пов'язане із отриманням доходу в особливо великому розмірі".
Ця стаття передбачає до п'яти років позбавлення волі. Найближчим часом дані на Гусєва будуть передані до Інтерполу.
Отримати коментар Гусєва виданню не вдалося, його мобільний телефон був вимкнений. За даними слідства, він може перебувати за кордоном.
Glavmed.com вважається однією з відомих світових спамерських компаній. При цьому перше місце в рейтингу найбільших спамерів у світі займає компанія Canadian Pharmacy. Проте, за словами джерел видання, головний сайт цієї компанії іменується Glavmed, а власником Canadian Pharmacy є не хто інший, як Ігор Гусєв.
У 2009 році, за даними Російської асоціації електронних комунікацій, російські спамери заробили 3,7 млрд рублів, а національна економіка втратила через них 14,1 млрд рублів. "Лабораторія Касперського" у свою чергу заявляє, що обсяг спаму, який поширюється у всьому Інтернеті, збільшився в 2009 році на 3,1%. При цьому головними постачальниками спаму стали китайці.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас