Сорос пожертвував 1 млн дол на референдум про легалізацію марихуани у Каліфорнії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос пожертвував 1 млн дол на референдум про легалізацію марихуани у Каліфорнії

381
Американський мільярдер Джордж Сорос пожертвував мільйон доларів на підготовку і проведення референдуму із легалізації марихуани в штаті Каліфорнія, повідомляє місцева преса.
"Контрольований обіг марихуани і її оподаткування допомогло б заощадити мільярди доларів, які витрачаються зараз на припинення її поширення і утримання (затриманих за її зберігання, - ред) людей у в'язницях. Це також допомогло б знизити рівень злочинності, насильства і корупції, пов'язаних з незаконним обігом наркотиків, а також знизити кількість випадків порушення цивільних свобод і прав людини під час арештів законопокірних громадян. Замість цього поліція могла б зосередитися на тяжчих злочинах", - заявив Сорос.
Каліфорнія вважається одним з найліберальніших штатів США. Там вже декілька років ведуться дебати про легалізацію вжитку марихуани. Сорос, який фактично є одним із основних фінансових донорів Демократичної партії, давно виступає за проведення реформи системи покарань за злочини, пов'язані із обігом наркотиків, а також підтримує заклики ряду каліфорнійських правозахисних організацій про виключення з переліку кримінальних дій вживання марихуани.
Це пожертвування до фондів борців за легалізацію наркотиків стало найбільшим серед здійснених приватною особою.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас