НБУ рекомендує банкам з надлишковою ліквідністю достроково повертати кредити рефінансування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ рекомендує банкам з надлишковою ліквідністю достроково повертати кредити рефінансування

Валюта
373
Національний банк рекомендує банкам з надлишковою ліквідністю достроково повертати раніше залучені в НБУ кредити рефінансування.
Про це сказано в листі НБУ№ 47-412/7369-18568 від 25 жовтня.
"Пропонуємо банкам, які мають достатній рівень ліквідності й заборгованість за кредитами Національного банку, розглянути питання про дострокове (часткове або повне) повернення кредитів рефінансування", - зазначається в листі.
НБУ підкреслює, що деякі банки, що мають надлишкову ліквідність і заборгованість перед регулятором за кредитами рефінансування, не погашають таку заборгованість, а використовують наявні вільні кошти для придбання інвалюти на міжбанківському валютному ринку.
У зв'язку з цим Нацбанк при проведенні валютних інтервенцій на міжбанку має намір ураховувати факти непогашення тими або іншими фінустановами кредитів рефінансування.
За даними НБУ, зараз 60 зі 177 українських банків мають заборгованість за кредитами рефінансування, при цьому для таких банків установлені в зв'язку з цим певні обмеження на їхню діяльність.
"Дострокове погашення кредитів рефінансування надасть банкам право здійснювати операції в повному обсязі відповідно до (банківської) ліцензії", - сказано в листі.
НБУ доручив банкам повідомити про результати розгляду цього листа до 27 жовтня.
Як повідомляло агентство, з початку 2010 року (за січень-вересень) НБУ видав банкам кредити рефінансування на загальну суму 4,525 млрд. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас