Мінекономіки ініціює удосконалення держрегулювання процедури банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки ініціює удосконалення держрегулювання процедури банкрутства

Казна та Політика
129
Міністерство економіки ініціює удосконалення державного регулювання процедури банкрутства. Про це говориться у повідомленні Мінекономіки із посиланням на розроблений міністерством проект закону "Про внесення змін до закону "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".
"З метою удосконалення процедур банкрутства проект закону передбачає вирішення таких основних завдань: забезпечення пріоритетності відновлення платоспроможності підприємств в порівнянні з їх банкрутством, забезпечення балансу інтересів кредиторів і боржників, стимулювання відновлення платоспроможності підприємств в досудових (позасудових) процедурах санації", - наголошується у повідомленні.
Законопроект передбачає встановлення порядку виявлення кредиторів і їх повідомлення про порушення справи про банкрутство; обов'язкове страхування діяльності арбітражних керівників на випадок завдання збитку боржникові або його кредиторам; визначення механізмів збільшення статутного капіталу боржника; врегулювання трансграничних банкрутств.
Мінекономіки вважає, що ухвалення цього законопроекту сприятиме підвищенню ефективності взаємодії органів влади, судів у виборі оптимальних шляхів задоволення вимог кредиторів, звільненню підприємств від нагромаджених у минулому боргів, підвищенню ефективності діяльності арбітражних керівників.
Як повідомлялося, чинний закон "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" набув чинності в травні 1992 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас