Росія знову визнана однією з найбільш корумпованих країн світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія знову визнана однією з найбільш корумпованих країн світу

2767
В індексі сприйняття корупції (ІСК) -2010 Росія набрала 2.1 бали і зайняла 154 місце з 178 можливих, говориться у прес-релізі компанії Transparency International. ІСК вимірює рівень сприйняття корупції в державному секторі тієї або іншої країни і є складеним індексом, заснованим на даних опитувань, проведених серед експертів і в ділових колах.
ІСК за 2010 рік охоплює 178 країн світу (у 2009 році ІСК розраховувався для 180 країн) за шкалою від 0 до 10 балів, причому нуль позначає найвищий рівень сприйняття корупції, а десять - найменший.
Відносно індексу Росії в 2009 році (індекс 2.2, 146 місце з 180 країн) жодних кардинальних змін не сталося.
"Із корупцією в нашій країні все як було погано, так погано і залишилося", - вважають в компанії, додаючи, що " заявлена керівництвом країни антикорупційна політика зайшла в безвихідь".
При цьому, фахівці компанії зазначають, що "єдине, що дійсно і активно працює, зовсім не завдяки, а частенько всупереч владним зусиллям, це цивільний контроль."
"Засоби масової інформації та інтернет переповнені повідомленнями про факти корупції, громадські організації і окремі активісти проводять власні розслідування, називають імена, публікують факти, пишуть в органи влади, подають заяви в правоохоронні органи", - говориться в прес-релізі.
Серед подій, що вплинули на складання рейтингу, Transparency називає "справу Daimler", "справу Магнітського", відсутність публічної перевірки декларацій про доходи високопоставлених осіб, а також наявність в Росії переліку "недоторканних" посадових осіб.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас