Ціни на каву б'ють багаторічні рекорди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на каву б'ють багаторічні рекорди

Аграрний ринок
250
Як повідомили "Інтерфаксу" в Організації виробників кава, вперше за останні 13 років вартість ф'ючерсів на каву на Міжконтинентальній біржі (ICE) здійнялася до $2,035 за фунт. Це найвищий рівень із 18 вересня 1997 року.
Не пригальмував зліт цін оптимістичний прогноз на врожай із бразильських плантацій - 47,2 млн мішків за 60 кг. Почасти це пов'язане з тим, що арабіка з Бразилії не входить до складу кавового пакета ICE. Але важливіше той факт, що бразильська кава в цілому відрізняється більш низькою якістю в порівнянні із зернами з Колумбії та Центральної Америки, вважають в ОПС.
Головним фактором, що розбурхує ціни на каву, залишається погода. Рясні опади і похмура погода негативно впливає на кількість вирощеного врожаю. В результаті Колумбія знизила прогноз із 11 млн до 9,5 млн мішків через спалах грибкових виразок на кавових деревах, викликаних дощем у традиційно сухі місяці.
Таким чином, через зниження запасів сировини в спробах задовольнити попит на каву багато компаній змушені купувати зелену каву для подальшої обжарки зі старих запасів. Однак це не вихід, тому що в результаті додавання значної частки низькоякісної кави, неминуче і погіршення смакових якостей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас