КРУ виявило у Головному управлінні охорони здоров'я КМДА порушень на майже 54 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КРУ виявило у Головному управлінні охорони здоров'я КМДА порушень на майже 54 млн грн

Кримінал
261
Контрольно-ревізійне управління (КРУ) в Києві виявило фінансові порушення столичного Головного управління охорони здоров'я і медичного забезпечення на 53,8 млн грн., переважно заниження кредиторської заборгованості за медичне обладнання.
Як повідомляє прес-служба Київського КРУ в понеділок, порушення були виявлені під час ревізії фінансово-господарської діяльності Управління за період з 1 січня 2008 по 1 липня 2010 року. У бухгалтерському обліку була занижена кредиторська заборгованість за медичне обладнання, отримане в 2008 році, на загальну суму 46,96 млн грн. Також в обліку занижена вартість земельної ділянки на 1,44 млн грн. і завищена балансова вартість основних засобів на 155,53 тис грн.
Крім того, ревізори зафіксували нецільове використання 4,6 млн грн. (оплата устаткування замість погашення кредиторської заборгованості за комунальні послуги), завищення обсягів виконаних підрядними організаціями ремонтних робіт на 26,11 тис грн., крім того, за рахунок коштів, отриманих від оренди комунального майна, здійснена оплата лікування хворого на суму 20 тис грн.
В КРУ також відзначили неефективність рішень, що приймалися керівництвом, в результаті яких не були витрачені значні кошти, а також кілька відносно незначних порушень у виплаті зарплати, орендних відносинах, оплаті комунальних послуг і послуг зв'язку.
З метою усунення виявлених порушень керівникові Головного управління охорони здоров'я і Міністерству охорони здоров'я направлений лист відносно обов'язкового проведення заходів, спрямованих на усунення виявлених порушень і недопущення їх надалі. Матеріали ревізії вилучені Головним відділом із боротьби з корупцією і організованою злочинністю Управління СБУ в місті Києві і порушена кримінальна справа за ч.2 ст.210 (використання службовою особою бюджетних коштів у особливо великих розмірах всупереч їх цільовому призначенню) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас