Міністр агрополітики виступає проти тимчасової відміни імпортного мита на гречку, картоплю та інші продукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр агрополітики виступає проти тимчасової відміни імпортного мита на гречку, картоплю та інші продукти

Аграрний ринок
220
Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк виступає проти запропонованої урядом тимчасової відміни мита на імпорт згущеного молока, вершків у порошку, гранулах та інших твердих видах, вершкового масла, картоплі, жита і гречки.
Як повідомляється на урядовому веб-сайті із посиланням на міністра, на його думку, відміна мита не знизить ціну на ці продукти, оскільки в країнах, з яких вони можуть бути ввезені, вартість продовольства досить висока.
"Найбільша небезпека для нашого споживача і для нас, як аграріїв, - якщо він (споживач, - ред.) звикне до імпортних продуктів харчування", - вважає М.Присяжнюк.
Як повідомлялося, уряд України запропонував парламенту встановити до 1 червня 2011 року нульове мито на імпорт згущеного молока, вершків у порошку, гранулах та інших твердих видах, вершкового масла, картоплі, жита і гречки.
В теперішній час ввізне мито на згущене молоко, вершки в порошку і гранулах, а також в інших твердих видах, вершкове масло і картоплю (окрім насіннєвої) складає 10%, на жито і гречку - 20%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас