Міністр економіки: ЦБ Японії розгляне покупку валютних активів для ослаблення єни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр економіки: ЦБ Японії розгляне покупку валютних активів для ослаблення єни

Казна та Політика
180
Банк Японії може почати покупку валютних активів, аби стримати подальше зміцнення курсу єни, вважає міністр економіки і податкової політики Японії Банрі Кайеда.
"Такі покупки можуть стати одним з варіантів дій центрального банку в середньостроковому і довгостроковому періоді. Вони будуть ефективні для запобігання зростання валюти", - заявив Б.Кайеда в інтерв'ю агентству Bloomberg.
Єна під час торгів в понеділок відновила максимум в парі з доларом з 1995 року, знов перевищивши рівень 81 за долар, не дивлячись на зусилля японських регуляторів.
Покупка іноземних активів Центробанком Японії зможе підтримати попит на долар та інші валюти і допоможе ослабити єну, яка подорожчала на 5% з вересневої інтервенції японського уряду на валютному ринку, першої за 6 років.
Разом з тим, придбання валютних активів не повинне підірвати стабільність балансу центрального банку, зазначив Б.Кайеда.
На початку жовтня Банк Японії створив фонд у 5 трлн єн ($62 млрд) для придбання активів, включаючи японські державні і корпоративні облігації, папери біржових фондів та інвестиційних фондів у сфері нерухомості.
"Якщо Банк Японії обере агресивну політику, його дії будуть пов'язані з ризиками. Необхідно обговорити яким чином ЦБ зможе обмежити ці ризики і уникнути погіршення довіри до нього", - вважає японський міністр економіки.
На його думку, покупка іноземних облігацій не є альтернативою валютній інтервенції, але може надати додаткову підтримку зусиллям міністерства фінансів. У Японії Мінфін відповідає за валютну політику, тоді як центральний банк забезпечує цінову стабільність.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас