Ціна на каву зросте через низький врожай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на каву зросте через низький врожай

Аграрний ринок
209
Бразилія, найбільший виробник кави, заявляє про те, що урожай в 2011 році буде найгіршим за останні чотири роки. Причина цього - посуха, що перешкоджає нормальному цвітінню.
Як очікується, наступного року в Бразилії буде зібрано 2,16 млн. тонн кави. Для порівняння, урожай цього року - 2,8 млн. тонн, а торік було зібрано 2,37 млн. Такі цифри наводить Національна рада виробників кави. Офіційний прогноз місцеве міністерство сільського господарства оприлюднить 14 грудня.
За інформацією Bloomberg, ринок налаштований оптимістичніше, ніж виробники. Аналітики Newedge чекають, що зібрати удасться близько 2,28-2,4 млн. тонн.
Як повідомляє Financial Times, трейдери чекають нового цінового стрибка. На цьому тижні ціни на арабіку досягли максимуму за останніх 13 років, а про зниження урожаю говорять практично всі ключові виробники. В'єтнам, що постачає на ринок робусту, зменшить експорт через сильні дощі. Для Колумбії, звідки поставляється арабіка преміум-класу, збирана уручну, минулий рік був катастрофічним: експорт скотився до 33-річного мінімуму. Цього року ситуація покращилась але вийти на середньорічні показники, всупереч прогнозам трейдерів, не удасться.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас