Опитування: Кожен п'ятий українець готовий продати свій голос на виборах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Кожен п'ятий українець готовий продати свій голос на виборах

Казна та Політика
128
Кожен п'ятий українець готовий продати свій голос на місцевих виборах, які відбудуться 31 жовтня. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс" із посиланням на результати дослідження, проведеного цивільною мережею "ОПОРА" і фондом "Демократичні ініціативи".
Відповідаючи на питання про готовність продати свій голос за гроші, більше 67 відсотків респондентів заявили, що не готові зробити такий вчинок. В той же час 2,8 відсотка згодні продати голос за будь-які гроші. Ще 9,7 відсотка готові зробити це, якщо влаштує сума. 9 відсотків пояснили, що можуть продати свій голос тому, що вони і так збиралися голосувати за даного кандидата. У сумі виходить, що близько 22 відсотків українців готові віддати за гроші свій голос на виборах.
Як зазначає інтернет-портал korrespondent.net, серед причин, з яких виборці готові продавати свої голоси, респонденти назвали важке матеріальне становище (42,3 відсотка), байдужість до всіх кандидатів (34,6 відсотка) і прагнення "заробити на всьому" (15,5 відсотка). На питання про те, за яку суму ви готові продати свій голос, 0,5 відсотка назвали 50 гривень, 3,2 відсотка - 100-200 гривень, 4,2 відсотка - 300-500 гривень. 14,3 відсотка опитаних назвали 500 гривень (у перерахунку це трохи більше 60 доларів) і вищі суми.
Посилаючись на інший опит, інтернет-портал зазначає, що більше половини українських виборців (60 відсотків) найбільше на місцевих виборах побоюються фальсифікації результатів голосування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас