Влада Греції не має наміру продовжувати скорочувати зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Греції не має наміру продовжувати скорочувати зарплати

Казна та Політика
183
Прем'єр-міністр Греції Гіоргіос Папандреу заявив, що, "що б не сталося", його уряд не допустить подальших скорочень зарплат державних службовців і підвищення податків, передає радіо "Свобода".
Грецькій владі в останні місяці довелося піти на круті заходи економії бюджетних коштів - у зв'язку з глибокою фінансовою кризою, що поставила країну на грань дефолту. Реакцією на ці заходи стали протести населення і падіння популярності уряду. У статті, опублікованій в одній з провідних газет, Папандреу визнав, що народ Греції приніс "безпрецедентні жертви".
Тим часом, наступного тижня протягом 4-х днів в Греції страйкуватимуть працівники державних залізниць - на знак протесту проти їх планованої приватизації Нагадаємо, що в травні 2010 р. Грецією укладено угоди з Євросоюзом і МВФ про надання їй фінансової допомоги на 110 млрд євро у вигляді трирічної програми кредитування за пільговими ставками - значно нижчими від ринкових. Це буквально витягнуло Грецію з боргової прірви.
Натомість Афіни зобов'язалися здійснити радикальне скорочення бюджетного дефіциту, що за підсумками 2009 р. сягнув 13,6% ВВП країни. Грецькі "заходи жорсткої економії" включають підвищення податків і акцизів, заморожування окладів держслужбовців, зменшення "тринадцятих" зарплатень тощо. Ці заходи викликали запеклий опір з боку населення країни. Зате, судячи за даними грецького уряду, програма "жорсткої економії" приносить плоди: у першому півріччі 2010 р. бюджетний дефіцит вдалося скоротити на 45% у річному численні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас