Німцям знадобиться більше часу проводити на роботі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німцям знадобиться більше часу проводити на роботі

Казна та Політика
407
Провідні німецькі експерти вважають, що в умовах, що склалися нині, підвищення тривалості робочого тижня у Німеччині до 45 годин на тиждень неминуче. "В умовах зростання потреби у кваліфікованій робочій силі без такого кроку не обійтися", - заявив газеті Bild глава Німецького інституту економічних досліджень (DIW) Клаус Циммерман. Він додав, що часи, коли робочий тиждень у Німеччині становив 37,5 або 39 годин, остаточно минули. Йдеться не лише про такі галузі, як машинобудування і промислове будівництво, але і про медицину та кілька інших сфер. Брак кваліфікованого персоналу неминуче призведе до зростання тривалості робочих змін, вважає Циммерман.
Цю думку поділяє директор Інституту економічних досліджень IWH Ульріх Блум. Високий рівень добробуту може бути забезпечений лише в разі, якщо підприємства отримають можливість гнучкіше розподіляти робочий час. "У недалекому майбутньому 43 і навіть 45-годинний робочий тиждень стане для багатьох людей нормою", - заявив Блум газеті Welt. В той же час він висловився проти підвищення пенсійного віку до 67 років. У похилому віці неможливо займатися важкою фізичною працею, тому фахівців у віці 50-55 років слід перенавчати. Наприклад, покрівельник міг би після закінчення курсів перекваліфіковуватися в діловода і працювати в бюро.
На думку експертів, Німеччина в умовах кризи діяла гнучко і на власному прикладі продемонструвала, що перерозподіл робочого часу може сприятливо вплинути на розвиток економіки. Зокрема, важливу роль зіграло введення укороченого робочого дня. Така модель дозволила підприємцям в умовах кризи зменшувати тривалість робочого тижня і навіть відправляти працівників у вимушені відпустки. У результаті це не лише допомогло підприємствам і фірмам швидше подолати кризу, але і зберегти робочі місця. "Слідує і надалі послідовно йти цим шляхом, проявляючи більше гнучкості і пристосовуючись до змінни умов", - підкреслив Ульріх Блум
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас