У Чехії занепокоєні, що Данилишин втягнув країну в українські політсуперечки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чехії занепокоєні, що Данилишин втягнув країну в українські політсуперечки

Кримінал
408
Чеська преса стурбована тим, що офіційна Прага потрапила в центр політичного протистояння між українською владою і опозицією через арешт колишнього міністра економіки в уряді Юлії Тимошенко Богдана Данилишина.
Як повідомляє радіо "Свобода", чеське видання "Лідове новини" вважає, що "для влади Чехії її несподівана турбота про Україну не може закінчитися добре".
Газета зазначає, що з арештом в Празі Данилишина чеська влада, сама того не бажаючи, потрапила в "центр політичної війни" між опозицією Юлії Тимошенко і владною командою президента Віктора Януковича.
В газеті також затверджується, що "колишній український міністр чекає сьогодні вирішення чеського уряду: або він отримає політичний притулок, або ж буде виданий Києву".
В слідчому ізоляторі чеської поліції до Богдана Данилишина, за словами його адвоката, "ставляться добре і поводяться нейтрально".
Газета також повідомляє, що "Данилишин, за словами його адвоката, розмірковує над проханням про політичний притулок в Чехії". Тоді як Україна, навпаки, вимагає його видачі.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Богдана Данилишина затримано в Чехії. Генеральна прокуратура України вже почала процедуру екстрадиції.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас