У ПР переконані, що українцям не потрібне громадське телебачення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПР переконані, що українцям не потрібне громадське телебачення

Казна та Політика
2406
Українське суспільство не має потреби в громадському телебаченні, вважає народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко. Про це вона заявила в інтерв'ю газеті "Київський телеграф".
"На мій погляд, суспільство не відчуває потреби у громадському телебаченні. Поки це питання обговорюється на рівні експертів, медійників та інших зацікавлених осіб. Але, умовно кажучи, бабусю Люсю, дідуся Васю, тітку Олю або дядька Толю з N-ська ця проблема абсолютно не хвилює. Сьогодні у них немає браку в інформаційному продукті. Будь-який соціальний ТБ-пакет включає 20 телевізійних каналів. Дивися, що хочеш", - зазначила депутат.
За словами Бондаренко, в інформаційному просторі представлені практично всі точки зору на ту або іншу проблему, і частенько прямо протилежні. "Звичайний українець не відчуває дефіциту інформації. Це перший момент. Другий: коли громадяни відчують необхідність у створенні громадського телебачення, то як їм пояснити, що вони, окрім звичних податків, тепер повинні будуть щомісячно нести ще один тягар - абонплату, фінансуючи таким чином ГТВ? Виникає конфлікт особистих і суспільних інтересів. Чи готові українці до цього, якщо і зараз вже існуючі податки платять не всі? Це питання", - зазначила Бондаренко.
Депутат також висловила сумнів в тому, що громадське телебачення в Україні може бути створене незабаром. "Я не вірю в те, що удасться швидко створити громадське телебачення в Україні. Колись воно, звичайно ж, з'явиться. Україна намагається робити кроки в цьому напрямі. Добре, що не стали винаходити велосипед, а зробили спробу реалізувати у нас в країні найкращу модель "громадського велосипеда", яка вже існує", - заявила Бондаренко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас