Країни G20 домовилися не допустити девальвації валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни G20 домовилися не допустити девальвації валют

Казна та Політика
584
Розвинені країни та країни, що розвиваються, пообіцяли докласти всіх зусиль, щоб уникнути потенційно небезпечної девальвації валют, передає РБК з посиланням на Associated Press.
На саміті держав "великої двадцятки" в південнокорейському м.Кенджув, представники міністерств фінансів країн-учасниць також висловили намір проводити політику щодо зниження глобальних дисбалансів, що загрожують світовій економіці.
Раніше, Країни G20 досягли угоди щодо реформи системи управління Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Напередодні зустрічі міністрів фінансів G20 з подібною заявою виступив глава американського Мінфіну Тімоті Гайтнер, який пообіцяв, що США не будуть девальвувати долар заради експортерів. При цьому він додав, що ні одна країна в світі не зможе оздоровити економіку через девальвацію.
Експерти відзначають, що своїм виступом міністр перервав мовчання американської влади з приводу тривалого падіння долара. Побоювання щодо можливої девальвації американської валюти з'явилися відносно недавно, у міру того як все більше держав послаблюють свої національні валюти, намагаючись підтримати експортерів.
14 жовтня ц.р. міністр фінансів США заявляв, що, незважаючи на проведені останнім часом багатьма країнами інтервенції на валютних ринках, ризику початку світової "монетарної війни" немає.
Чекаючи нової лібералізації монетарної політики Федеральною резервною системою США, багато країн останнім часом здійснили інтервенції на валютних ринках. "Монетарна війна" в останні дні стала гарячою темою обговорення у світових ЗМІ.
Нагадаємо,28 червня ц.р. G20 збільшила квоту країн, що розвиваються, у Світовому банку (СБ) на 3,15%, довівши її до більш, ніж 47%. Також повідомлялось, що Міжнародний валютний фонд збільшить частку держав, що розвиваються, на 5%.
Країни "великої двадцятки" також домовилися продовжити до кінця 2013 р. зобов'язання відмовитися від нарощування бар'єрів на шляху інвестицій і торгівлі, йдеться в підсумковій заяві саміту. Учасники зустрічі відзначили, що, хоча глобальна економічна криза привела до найрізкішого за більш ніж 70 років скорочення торгівлі, G20 все-таки зробила вибір на користь збереження ринків відкритими.
G20 - це неформальне економічне співтовариство, яке об'єднує Євросоюз і 19 провідних розвинених країн та країн, що розвиваються - Аргентину, Австралію, Бразилію, Канаду, Китай, Францію, Німеччину, Індію, Індонезію, Італію, Японію, Південну Корею, Мексику, Росію, Саудівську Аравію, ПАР, Туреччину, Великобританію і США. У країнах "двадцятки" живе дві третини населення Землі і виробляється 85% світового валового продукту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас