ЄЦБ ніяк не втручається у валютні ринки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ ніяк не втручається у валютні ринки

Валюта
280
Європейський центральний банк залишив відсоткову ставку без змін в найближчі місяці, щоб не заважати відновленню, що зароджується, сказав член Керуючої ради Евальд Новотни в п'ятницю. Новотни, який також очолює австрійський центральний банк, заявив, що ЄЦБ взагалі не втручається у валютні ринки.
"Нинішній рівень відсоткової ставки той, який ми ввели в дію під час кризи, - заявив Новотни інвесторам. - Ми не можемо підняти її дочасно, оскільки це поставило б під загрозу (економічне) відновлення". Центральний банк ЄЦБ зберіг відсоткові ставки на рекордно низькому рівні в 1% з травня 2009 року, і очікується, що залишить їх там до кінця наступного року.
У довгостроковій перспективі відсоткові ставки будуть рости, додав Новотни. Він також сказав, ЄЦБ продовжить згортати свою підтримку антикризових заходів, але не дав ніяких натяків про те, як воно буде відбуватися.
Новотни також прокоментував підсилення євро. Євро торгується близько $ 1,40 в останні дні і після падіння нижче $ 1,19 у червні. "ЄЦБ не має цільового обмінного курсу, - сказав він. - ЄЦБ не проводив інтервенцій ні коли євро був $ 0,80, ні коли він був $ 1,5".
Високий курс євро, що залишається занадто довго може негативно позначитися на експорті, додав він. Валютна напруженість зросла в останні дні перед зустріччю Великої двадцятки. Раніше соратник по ЄЦБ Гай Кводен зазначив, що глобальна кооперація була потрібна, щоб уникнути "сильної" волатильності валютних курсів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас