Американці б'ють рекорд із боргів за житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці б'ють рекорд із боргів за житло

Казна та Політика
588
Кількість об'єктів, вилучених за борги в США, встановила новий рекорд. У вересні їх кількість перевищила100 тис. Це стільки ж, скільки за весь докризовий 2005 рік.
За вересень було випущено 347,4 тис. повідомлень про вилучення житла в іпотечних боржників, а кількість самих вилучень склала 102,1 тис. У III кварталі власники кожного 139-го об'єкту житлової нерухомості в США отримали повідомлення про відчуження. Вереснева кількість іпотечних вилучень стала абсолютним рекордом - колишній був встановлений минулого місяця і складав 95,4 тис. об'єктів.
У найближчі місяці аналітики прогнозують певне зменшення цього показника. Проте це буде пов'язано не з поліпшенням ситуації на ринку, а з тим, що уряд американських штатів спільно із керівниками банків почав розслідування відносно законності іпотечних вилучень. Про масштабні перевірки було оголошено після того, як в країні почастішали епізоди шахрайства, пов'язаного з процесом відчуження житла.
Експертам важко прогнозувати з приводу динаміки показників ринку житла в США до тих пір, поки не будуть отримані результати вказаних перевірок. В цілому ситуація залишається нестабільною - як і стан економіки країни.
В якості однієї з позитивних ознак віце-президент RealtyTrac Рік Шарга називає той факт, що квітнева відміна державної пільги на придбання першого житла в США примушує покупців звернути свої погляди на іпотечні аукціони, де ціни зазвичай значно нижчі, ніж в цілому по ринку. Зрештою це може активізувати продажі житлової нерухомості в країні. Проте для того, щоб продати всі відчужені об'єкти, які знаходяться на балансах банків, знадобиться не менше двох років.
Поки що багато американських покупців житла зосередили увагу на квартирах, які продаються за нижчою ціною, ніж приватні житлові будинки або таунхауси.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас