ЧФ РФ почав виплачувати борги до бюджету України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЧФ РФ почав виплачувати борги до бюджету України

Казна та Політика
259
Чорноморський флот Росії почав виплачувати борги по податках і платежах до бюджету і державні фонди України, а також по заробітній платі працівникам судоремонтного заводу, повідомляє "5 канал"..
З 2009 р. флот заборговував працівниками судоремонтного заводу Чорноморського флоту близько 125 тис. дол.
Нагадаємо, 8 вересня ц.р. голова Севастопольської міської державної адміністрації (СМДА) Валерій Саратов заявив, що очікування міської адміністрації Севастополя у зв'язку з підписанням угоди щодо Чорноморського флоту не виправдалися.
"Ситуація по боргах Чорноморського флоту нас зовсім не влаштовує. Цього року відсотків на 12 на флоті скоротилося число робочих місць, а значить, місто отримало менше грошей до бюджету. Севастопольське будівельне управління ЧФ почало процедуру банкрутства. Дуже важка ситуація на 13 судоремонтному заводі, який залишився фактично без замовлень", - сказав Саратов.
За його словами, керівництво адміністрації має намір звернутися у всі інстанції, зокрема, і в комісію з Чорноморського флоту.
Відзначимо, двома днями раніше посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що Україна і Росія найближчим часом підпишуть до п'яти угод з питань перебування ЧФ РФ в Криму. Посол нагадав, що підкомісія щодо ЧФ російсько-української міждержавної комісії існує вже давно, проте тільки останнім часом її робота активізувалася.
Раніше, 28 серпня ц.р., заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін заявив, що Україна і РФ готують 13 угод щодо Чорноморського флоту. Г.Карасін підтвердив, що чергове засідання підкомісії з питань функціонування Чорноморського флоту РФ і його перебування на території України пройде в грудні 2010 р. В той же час посол з особливих доручень МЗС РФ Олександр Бавикін уточнив, що сторони мають намір підготувати угоду про використання об'єктів навігаційної гідрографії в Криму.
Нагадаємо також, що 22 червня ц.р. Саратов заявляв, що Севастополь має право розраховувати в якості компенсації від Києва за перебування російського ЧФ на севастопольській землі на 202 млн грн з 97,75 млн дол., які погашаються щорічно Росією Україні як заборгованість за газ, згідно з угодою про статус і умови перебування російського флоту на українській території. "Адміністрація має намір добиватися підтвердження цієї цифри і в даний час погоджує всі документи в Міністерстві економіки", - уточнив він.
Як повідомлялося, 21 квітня 2010 р. в Харкові Президент України Віктор Янукович і Президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоду між Україною і Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України, згідно з якою термін перебування ЧФ Росії продовжений на 25 років - до 2042 р.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас