У США вигадали кредитку із двома кнопками та лампочками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США вигадали кредитку із двома кнопками та лампочками

Фінтех і Картки
429
Американський Сitibank в листопаді 2010 року почне тестування нового типу кредитних карток. Як пише The New York Times, на нових кредитках будуть дві кнопки і лампочки. Зі зразками таких карт можна ознайомитися на сайті видання.
Нові кредитки об'єднуватимуть рахунки безпосередньо в банку і бонусні рахунки. За допомогою кнопок клієнти зможуть обирати з якого рахунку списувати кошти за ту або іншу покупку.
Якщо тести виявляться успішними, то в широкий вжиток карти будуть випущені або в середині, або наприкінці 2011 року. Частина співробітників Citi вже користується такими картами з травня. Всього на програму було витрачено сотні тисяч доларів. The New York Times звертає увагу на те, що нові карти схожі на звичайні і прийматимуться всіма банкоматами країни.
Зараз у Citibank є кілька карток, за кожну покупку за якими клієнтові повертається частина коштів - як правило, по одному центу з кожного витраченого долара. Саме цим клієнтам і будуть запропоновані нові карти.
The New York Times зазначає, що зараз багато компаній розробляють незвичайні карти, наприклад, із особливим захистом від шахрайства. Проте не виключено, що ера кредиток закінчиться вже найближчими роками. Їх можуть замінити мобільні рахунки. Зараз технології передачі коштів з мобільника продавцям товарів і послуг розробляють Visa, MasterCard, Apple та інші компанії.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас