Литвин: Україна повинна домогтись зняття моніторингу Ради Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Україна повинна домогтись зняття моніторингу Ради Європи

282
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин звернув увагу уряду і парламенту на необхідність негайно прийняти заходи із виконання зобов'язань України перед Радою Європи і домогтись зняття моніторингу гарантій захисту прав і свобод людини.
Про це він заявив на спеціальному засіданні Верховної Ради України, присвяченому 60-літтю прийняття Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод.
В.Литвин, зокрема, відзначив важливість виконання Україною декларації, яка була прийнята на Конференції високого рівня в Інтерлакені 18-19 лютого цього року за ініціативою швейцарського головування в Комітеті міністрів Ради Європи.
При цьому В.Литвин звернув увагу на те, що до кінця наступного року Україна повинна проінформувати Комітет міністрів Ради Європи про роботу на виконання цієї декларації.
"Пройшла вже майже половина відведеного терміну, а роботи у нас в цьому плані ще непочатий край. Складається враження, що у нас на першому місці все ще залишається свій власний погляд на дану ситуацію і своє розуміння відповідальності за виконання міжнародних зобов'язань (у тому числі політичних), які узяла на себе Україна", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас