У ДПАУ назвали причини гальмування проекту Світового банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДПАУ назвали причини гальмування проекту Світового банку

201
Проект "Модернізація державної податкової служби України - 1" (перший етап багатолітньої Програми модернізації ДПС), поніс значні зміни і "пережив" реструктуризацію, яка, замість прискорення темпів його запровадження, по суті, загальмувала цей процес. Про це сказав заступник голови ДПАУ Олександр Котькало, повідомили ІМК у прес-службі відомства.
За його словами, своєчасному та ефективному виконанню проекту не сприяла і часта (майже щорічна) зміна керівництва ДПА України і Департаменту розвитку і модернізації ДПС. "З дня створення останнього, якому днями виповнилося 10 років, змінилися сім глав ДПА України, дев'ять директорів Департаменту, крім того, змінився напрям стратегії реформування ДПС, тоді як ми знаємо з практики, що стабільність - це один з чинників успіху, і перш за все в кадровій системі", - зазначив О.Котькало.
Як зазначив заступник голови ДПАУ, єдиним позитивним моментом повільної реалізації проекту і, відповідно, повільного використання коштів позики Світового банку можна вважати той факт, що витрати Держбюджету із обслуговування позики є меншими (за рахунок значної різниці в ставках комісійних і відсотків), ніж могли бути за умови своєчасного виконання проекту. "Проте навіть ця "ложка меду" не може перекрити гіркоти бочки дьогтю", - сказав О.Котькало.
"Тобто п'ятирічним пільговим періодом повернення основної суми позики ефективно не скористалися: з лютого 2009 р. з Держбюджету Світовому банку виплачується основна сума позики - більше 2,3 млн дол. щорічно за станом на вересень поточного року впродовж 2008 - 2010 рр загальні виплати Світовому банку із повернення та обслуговування позики перевищили суму, отриману від Світового банку, на 4 млн дол. Загальна сума виплат складає трохи більше 7 млн дол., або 40% від суми вибірки ", - резюмував чиновник.
Нагадаємо, як повідомляв ІМК, Світовий банк реалізовуватиме проект модернізації ДПС України до 2012 року.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас