Попов: Києву законно повернули "Київміськбуд" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов: Києву законно повернули "Київміськбуд"

Казна та Політика
191
Перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов вважає безпідставними заяви про незаконне повернення 80% акцій холдингової компанії "Київміськбуду" в комунальну власність.
"Підкреслюю, ми будемо і надалі відстоювати інтереси територіальної общини і наведемо лад у господарській діяльності компанії. Всі докори відносно незаконності наших дій є безпідставними", - повідомив Попов.
Він зазначив, що доказом цього є рішення суду: визнання Господарським судом Києва ініційованих Києвом позачергових зборів акціонерів від 5 жовтня законними, а також визнання 20 жовтня власником 80% акцій холдингу територіальну общину Києва в особі Київської міської ради.
Також перший заступник міськадміністрації повідомив, що вже найближчим часом буде сформований склад правління холдингу, який буде розглянутий на зборах акціонерів ХК.
Раніше екс-член правління ХК В'ячеслав Топчий виступив із заявою відносно рейдерської атаки, якій піддається холдинг і в якій беруть участь окремі чиновники Київської міськадміністрації.
Як повідомлялося, на своєму засіданні 20 жовтня Госпсуд Києва визнав територіальну общину Києва в особі Київської міськради власником 80% акцій холдингової компанії "Київміськбуд".
При цьому представник компаній-нерезидентів, що заявляють про володіння відчуженими акціями холдингу, Олег Махинчук заявив, що дані компанії планують оскаржити рішення суду.
Крім того, він повідомив, що 20 жовтня компанія Satilina Ltd (Кіпр) подала касацію на рішення Київського апеляційного господарського суду із відміни рішення Київради від 2007 року, згідно з яким холдингова компанія "Київміськбуд" була включена до програми приватизації комунального майна міста на 2007-2010 роки.
5 жовтня відбулися ініційовані Поповим збори акціонерів ХК "Київміськбуд", внаслідок чого також було змінено правління, наглядову раду і реєстратора холдингу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас