МВС Росії та України будуть боротися з наркотрафіком та економічною злочинністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС Росії та України будуть боротися з наркотрафіком та економічною злочинністю

Кримінал
146
МВС Росії та України проведуть спільні операції з припинення каналів наркотрафіку та незаконного оберту підакцизних товарів, повідомив журналістам міністр внутрішніх справ РФ Рашід Нургалієв за підсумками спільного засідання колегій правоохоронних відомств двох країн.
Він відзначив, що головною метою заходу було подальше зміцнення взаємодії органів внутрішніх справ Росії та України в боротьбі зі злочинністю. Головні теми - боротьба з незаконним обертом наркотиків та економічних злочинів.
"За підсумками засідання ми прийняли низку важливих рішень. Зокрема, домовилися провести в першому півріччі 2011 року комплекс оперативно-розшукових і профілактичних заходів, спрямованих на виявлення фізичних та юридичних осіб, що займаються незаконним обертом підакцизних товарів", - розповів голова МВС РФ.
Крім того, за словами міністра, "сторони мають намір продовжити практику щорічного проведення спільних оперативно-профілактичних і спеціальних операцій з припинення каналів транспортування наркотиків, у тому числі з використанням методу міжнародної контрольованої поставки".
Також до 1 квітня 2011 року буде опрацьовано питання про поновлення практики підготовки експертів МВС України в Міжнародному міжвідомчому центрі підготовки співробітників кримінальної міліції та підрозділів з боротьби з незаконним обертом, що діє на базі Всеросійського інституту підвищення кваліфікації МВС Росії в Домодедово, повідомив Нургалієв.
Він високо оцінив результати вже проведених разом з українськими колегами операцій. Так, МВС обох країн брали участь в операції "Розшук", що проходив весною цього року. Тоді в Росії було встановлене місцезнаходження 177 громадян, які розшукувалися органами внутрішніх справ країн СНД, у тому числі 51 - Україною. "Відповідно 206 чоловік, розшукуваних російською стороною, були затримані правоохоронними органами країн Співдружності, з них МВС України - 84", - підкреслив міністр. За вісім місяців російською транспортною міліцією за інформацією МВС України були затримані 58 чоловік, що перебувають у міждержавному розшуку і представляють оперативний інтерес.
"Упевнений, що рішення сьогоднішнього засідання додадуть додатковий імпульс розвитку нашої співпраці, а реалізовані практичні захиди стануть надійним заслоном на шляху організованої злочинності", - вклав Нургалієв.
У свою чергу глава МВС України Анатолій Могильов подякував російському колезі за конструктивний діалог із всіх питань. "Виявлені болючі крапки, які нам необхідно усунути. Цей діалог, я думаю, буде тривати ", - сказав він.
Нургалієв повідомив, що наступне спільне засідання колегії міністерств внутрішніх справ Росії і України відбудеться через рік, швидше за все у Владивостоці.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас