Німецькі фірми фінансують виборчу кампанію в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі фірми фінансують виборчу кампанію в США

Казна та Політика
293
Німецькі фірми беруть участь у фінансуванні виборчої кампанії до майбутніх виборів у Конгрес США.
Як повідомляє інтернет-портал газети Die Welt, відповідно до даних американської виборчого комісії FEC і незалежного центру CRP, німецькі фірми через свої дочірні підприємства в США виділили на ці заходи в цілому 1,7 мільйона доларів.
На тлі загальної вартості передвиборної кампанії, що оцінюється в 3,7 мільярди доларів, внесок німецьких фірм виглядає досить скромно. Однак топ-менеджери сподіваються, що спонсорська підтримка в майбутньому може зіграти роль при прийнятті Вашингтоном політичних рішень. На сьогодні в США тільки на філіях 50 найбільших німецьких компаній число зайнятих становить 300 тисяч чоловік.
Фінансування здійснюється на абсолютно легальній основі, відзначає видання. Іноземні фірми та підприємці мають право надавати підтримку в рамках виборчої кампанії. Список німецьких спонсорів очолює концерн Bayer, що виділив 341 тисячу доларів. За ним треба Telekom (310 650) і Siemens (227 000 доларів). Виборчу кампанію підтримують і фірми інших європейських країн. Зокрема, Великобританія виділяє на ці заходи 2,4 мільйони євро, Швейцарія - 2,1 мільйони, третє місце займає Німеччина.
Агентство AFP нагадує, що вибори в Конгрес США відбудуться 2 листопада. У цей день будуть обиратися всі 435 депутатів Палати представників і 37 з 100 сенаторів.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас