Точка зору: Бюджет недоотримає 20 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Бюджет недоотримає 20 мільярдів

Казна та Політика
627
Недонадходження до державного бюджету 2010 року складуть за підсумками року 20 мільярдів гривень. Таку думку під час засідання опозиційного Кабміну висловив народний депутат від фракції БЮТ Андрій Сенченко.
Він зазначив, що ці дані свідчать про те, що уряд повинен піти у відставку.
За його словами, реальні цифри говорять про те, що за 9 місяців поточного року митні недонадходження до держбюджету склали 4 млрд. грн., в той час, як від податкових платежів бюджет недоотримав 4,9 млрд грн. "І тому загроза реальних недонадходжень до бюджету по підсумку року складає 20 млрд грн. Це означає, що будуть надофінансовані соціальні програми", - зазначив депутат.
Крім того, за його словами, за 7 місяців поточного року істотно збільшився дефіцит бюджету. За даними політика, ця цифра складає 27,7 млрд грн., тоді як при Юлії Тимошенко ця цифра становила за аналогічний період 16,4 млрд грн. "Дефіцит бюджету істотно збільшився, в першу чергу, через випуск цільових облігацій для повернення ПДВ", - вважає Сенченко.
Більше того, він зазначив, що на сьогоднішній день сума переплат податків "фантастична", і за 7 місяців вона збільшилась на 305 млн грн..
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас