Майже половина інвесторів на терміновому ринку "Української біржі" - приватні особи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина інвесторів на терміновому ринку "Української біржі" - приватні особи

Фондовий ринок
346
Найбільш активні з наших співвітчизників вже почали освоювати самостійну торгівлю українськими акціями і ф'ючерсами, повідомляє прес-служба Української біржі.
"На Українській біржі вже відкрито більше 4000 рахунків фізичних осіб, і їх кількість збільшується з кожним днем, - розповів голова правління Олег Ткаченко. - При цьому частка приватних інвесторів в загальному обсязі торгів на фондовому ринку складає більше 20%, а на терміновому ринку ця цифра досягає 45%".
Як наголошується, за словами генерального директора ТОВ Сбондс-Україна В'ячеслава Харченка, зараз український фондовий ринок дає приватним інвесторам всілякі можливості інвестування від пасивного вкладення в інститути спільного інвестування до самостійної торгівлі українськими акціями за допомогою послуг інтернет-трейдингу.
"Одне з ключових завдань, яке на сьогоднішній день стоїть перед учасниками фондового ринку, полягає в розвитку внутрішнього ринку і наданні послуг і біржових продуктів місцевим інвесторам. Зростання клієнтської бази сприятиме стабільності фондового ринку і збільшенню обсягів торгів. А це, у свою чергу, дозволить і вітчизняним і західним інвесторам, а також емітентам сприймати український ринок як серйозний майданчик для інвестування і проведення розміщень цінних паперів", - заявив директор департаменту брокерських послуг і розвитку роздрібного бізнесу інвесткомпанії Dragon Capital Андрій Дмитренко.
За словами експерта, ці процеси тісно взаємозв'язані - вихід нових компаній на ринок через розміщення на українських біржах сприятиме підвищенню ліквідності ринку, зростанню обсягу торгів і капіталізації компаній.
Нагадаємо, вчора, 21 жовтня 2010 року, на терміновому ринку Української біржі були встановлені нові рекорди зі всіх параметрів: за обсягом торгів - 72 240 446,18 грн. або 39 308 контрактів, що на 21,5% більше попереднього рекорду від 5 жовтня 2010 року - 59 441 573 грн. (32 386 контрактів), кількості операцій - 2 997 і обсягу відкритих позицій - 18 874 грн.
Як повідомлялося, 21 жовтня 2010 року котирувальна комісія ВАТ "Українська біржа" прийняла рішення про виключення з біржового списку восьми цінних паперів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас