Пенсіонер пішки пройшов із Калінінграда до Владивостока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсіонер пішки пройшов із Калінінграда до Владивостока

76
Єдиний учасник пішого супермарафону "Калінінград-Владивосток" 61-річний пенсіонер, ветеран праці, інвалід по зору 1 групи Петро Наумов з Якутська фінішував 22 жовтня. Про це повідомляється на сайті адміністрації Приморського краю.
Як зазначається у прес-релізі, пенсіонер вийшов на дистанцію 25 березня 2010 року, 9 серпня дійшов до Чити, а 29 вересня до Хабаровська. В середньому інвалід по зору проходив по 50 кілометрів на день, а ночував у похідному наметі. 23 жовтня у Владивостоку відбудеться урочисте завершення супермарафону, після чого Петро Наумов на літаку відлетить додому до Якутська. Зроблені в подорожі фотографії і свої путні замітки пенсіонер має намір опублікувати.
Схожий подвиг здійснила раніше 68-річна Юлія Михайлюк, яка здолала на велосипеді за 90 днів дистанцію від Твері ка Сахаліну. Цей результат потрапив до Книги рекордів Росії.
Із іноземців, які намагались перетнути Росію, найвідоміший англієць Карл Бушбі, який в 2006 році був змушений перервати кругосвітню пішу подорож через незаконний перетин кордону Росії.
Бушбі стартував у 1999 році в Чилі і до 2006 року без проблем дійшов до Аляски. На Чукотці вони з напарником були заарештовані, і лише втручання Романа Абрамовича, що був тоді чукотським губернатором, врятувало Бушбі від депортації. Як зазначається на сайті мандрівника, він продовжить дорогу з Білібіно (Чукотка) до Лондона цієї зими.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас