Голова Bank of China закликав китайські банки до закордонної експансії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Bank of China закликав китайські банки до закордонної експансії

594
Глава Bank of China, одного з найбільших банків Китаю, Сяо Ган закликав фінансовий сектор країни здійснювати більше покупок за кордоном, користуючись ситуацією, що склалася після глобальної фінансової кризи. Про це пише The Financial Times. Він запропонував скористатися складним становищем великих іноземних фінансових організацій, аби збільшити "глобальну конкурентоспроможність" китайських банків.
Як зазначає видання, така заява Сяо може свідчити про бажання китайського уряду дозволити своїм банкам купувати активи за кордоном. Заборона на такі операції була введена в 2007 році після того, як китайці зробили декілька невдалих операцій перед початком кредитної кризи в США і Європі.
"Велика четвірка" китайських банків, до якої, окрім Bank of China, входять також ICBC, China Construction Bank і Agricultural Bank of China, належить до найбільших світі за ринковою капіталізацією і обсягом прибутку. Вони пережили глобальну фінансову кризу значно легше за своїх іноземних конкурентів через високі темпи зростання економіки Китаю.
Із підтримкою китайського уряду, що володіє контрольним пакетом в кожному з цих банків, вони можуть грати велику роль в глобальній фінансовій системі. Проте доки офіційний Пекін стримує їх експансію до розвинених країн, побоюючись політичних суперечок.
В той же час розвиток бізнесу в країнах, що розвиваються, заохочується. Сяо Ган також вважає, що експансія "великої четвірки" має бути сконцентрована на Південно-східній Азії, Близькому Сході, Південній Америці і Африці. На його думку, там китайські банки мають явні конкурентні переваги перед слабшими місцевими фінансовими організаціями.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас