Gartner: Обсяг ринку мобільного зв'язку до 2014 року перевищить 1 трлн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Gartner: Обсяг ринку мобільного зв'язку до 2014 року перевищить 1 трлн дол

100
Обсяг ринку мобільного зв'язку і передачі даних до 2014 року перевищить $1 трлн, прогнозують аналітики дослідницької фірми Gartner Inc.
"Ми ділимо історію розвитку мобільного зв'язку на три ери, - заявив віце-президент Gartner Нік Джонс. - Перша була ерою пристроїв, і домінуюче становище тоді займали виробники пристроїв. На зміну цій епосі прийшов час додатків, які набули широкого поширення завдяки iPhone. В майбутньому ера послуг і соціальних мереж в цілому ґрунтуватиметься на досягненнях ери додатків, але буде охарактеризована наявністю хмарних послуг і стрім-контента. Додатки як і раніше існуватимуть, але в основному як частина великих структур".
За прогнозами Gartner, на розвинених ринках в осяжному майбутньому домінуючим типом пристроїв будуть смартфони. В той же час в світі в цілому переважатимуть звичайні мобільні телефони. На ринках, що розвиваються, смартфони залишаться нішевими пристроями і після 2014 року.
До кінця 2012 роки на ринок вийде безліч нових пристроїв, у тому числі медіа-планшетів і пристроїв для читання електронних книг, деяким навіть удасться стати частиною повсякденного життя корпорацій. Проте жоден з цих пристроїв не займе частку ринку, порівнянну з часткою смартфонів і лептопів, які залишаться пристроями для ведення бізнесу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас