НБУ заперечує скорочення іноземних інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ заперечує скорочення іноземних інвестицій

Валюта
354
Національний банк вважає необґрунтованими заяви політиків про скорочення припливу іноземних інвестицій в Україну.
Про це сказано в повідомленні НБУ. "Останнім часом у ЗМІ з'явилася інформація щодо заяви лідера партії "Батьківщина" Ю.Тимошенко з посиланням на дані Національного банку про істотне скорочення іноземних інвестицій в економіку України на 29%... Однак дані Національного банку свідчать про зворотну тенденцію", - зазначається в повідомленні.
З початку 2010 року, за даними НБУ, валовий приплив прямих іноземних інвестицій в Україну (за січень-вересень) становив 4,3 млрд. доларів, що на 25% більше, ніж за відповідний період минулого року.
Одночасно збільшилися вкладення нерезидентів в акціонерний капітал (на 11%) і скоротився відтік інвестицій (на 16%) порівняно із січнем-вереснем 2009 року.
Водночас, як зазначає НБУ, у січні-вересні 2010 збільшилися капіталовкладення резидентів України за кордон до 681 млн. доларів, тоді як за відповідний період 2009 року вони становили лише 101 млн. доларів.
"Однак ці цифри не є свідченням відтоку капіталу з України, а скоріше демонструють спроби українського бізнесу розширювати межі своєї діяльності, диверсифікувати географічні ризики й підвищувати ефективність процесу управління активами", - сказано в повідомленні.
Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в Україну (різниця між валовим припливом інвестицій і вкладеннями за рубіж) у січні-вересні 2010 становила 3,6 млрд. доларів, що на 8% більше, ніж за відповідний період минулого року (3,4 млрд. доларів).
Накопичений обсяг прямих іноземних інвестицій станом на 1 липня 2010 року, за даними НБУ, становив 53,6 млрд. доларів, що на 3% більше, ніж на початок 2010.
Накопичений обсяг інвестицій з України на цю же дату становив 7,8 млрд. доларів, що на 8% більше, ніж на початок року.
Як повідомляло агентство, раніше голова ради НБУ Петро Порошенко заявив, що низька інфляція й стабільність курсу гривні є передумовами припливу іноземних інвестицій.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас