Крим, Київ і Донбас - лідери із боргів по зарплаті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крим, Київ і Донбас - лідери із боргів по зарплаті

Казна та Політика
283
Заборгованість із заробітної плати в Україні з початку року зменшилась на 700 мільйонів гривень. Про це заявив в інтерв'ю журналу "Профіль" заступник генпрокурора Віктор Занфіров.
"На початку року заборгованість в цілому по країні складала 1,9 мільярда гривень. На початок жовтня вона зменшилась до 1,2 мільярдів. Як бачите, різниця істотна. І в цьому чимала заслуга прокуратури", - зазначив Занфіров.
За його словами, більші борги із зарплати все ще числяться за підприємствами в Криму, Києві і Донецькій області. Серед лідерів - Міністерство промислової політики. Там найбільша заборгованість. "Хоча вона є скрізь: у Міністерстві транспорту, регіонального розвитку і будівництва, вугільної промисловості, у справах сім'ї, молоді і спорту, аграрної політики, а також Фонді держмайна. За матеріалами прокурорських перевірок до відповідальності притягнено більше семи тисяч посадових осіб. У тому числі, Держкомітетом телебачення і радіомовлення покарані директори двох державних видавництв-боржників", - пояснив Занфіров.
Заступник генпрокурора також заявив, що всього за фактами порушень законодавства про охорону праці органи прокуратури порушили більше двох тисяч кримінальних справ, майже 90% з них направлено до суду
За матеріалами:
Профиль
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас