Голова банку ФРС пропонує розпочати із купівлі держоблігацій на 100 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова банку ФРС пропонує розпочати із купівлі держоблігацій на 100 млрд дол

Казна та Політика
415
Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луіса Джеймс Баллард вважає, що американський центральний банк міг би відновити в листопаді програму купівлі держоблігацій, придбавши їх спершу на суму в $100 млрд, повідомляє агентство Bloomberg.
"Якщо ми вирішимо піти шляхом кількісного пом'якшення, думаю, найкращим варіантом було б схвалити покупку між засіданнями (Комітету з відкритих ринків) облігацій блоками по $100 млрд, - сказав він, виступаючи на конференції в Сент-Луисі. - Ми могли б давати прогноз на наступне засідання, наскільки вірогідним Комітет вважає продовження покупок".
Коментарі Балларда підтверджують припущення, що Федеральний резерв віддасть перевагу сценарію, за якого він мав би можливість постійно калібрувати свою політику у сфері покупки облігацій, - залежно від зміни ситуації в економіці.
Раніше під час кризи Федеральний резерв застосовував інший підхід, діючи максимально рішуче і масштабно, аби надійно стабілізувати падіння економіки.
"Це рішення могло би передивлятися на кожному засіданні, - сказав Баллард. - Це дасть можливість в певний момент узяти паузу, якщо економічні дані покращаться, або збільшити покупку, якщо дані будуть слабкими".
Баллард зазначив, що не виключає, що Комітет з відкритих ринків на початку листопада може і не прийняти рішення про відновлення програми покупки держпаперів, якщо вийдуть економічні дані, котрі змінять прогноз відносно економіки США.
Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке заявляв раніше, що дуже низька інфляція і дуже високе безробіття є підставою для подальших дій ЦБ з підтримки економіки.
Майже всі економісти, опитані Bloomberg, чекають розширення програми викупу держоблігацій ФРС за підсумками чергового засідання 2-3 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас