Китайський юань може стати світовою валютою через 20 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський юань може стати світовою валютою через 20 років

Валюта
401
Для того щоб юань став світовою валютою, Китаю може знадобитися 15-20 років, заявив у четвер голова правління Китайського фонду соціального забезпечення Дай Сянлун, виступаючи в китайському Південно-Західному університеті транспорту, повідомляє газета "Ченду ваньбао".
Дай Сянлун в якості умов для перетворення юаня на світову валюту висунув його конвертовану, багатофункціональність (перетворення на засіб світових торговельних розрахунків, торгівлю юанем на біржах, використання для зарубіжних інвестицій і як валюти резервного фонду).
Крім того, вважає експерт, частка юаня як платіжного засобу в світовій торгівлі і в світовому резервному фонді повинна перевищувати частку ВВП Китаю в загальному обсязі світової економіки.
Він також зазначив, що хоча Китай і продовжуватиме реформу механізму обмінного курсу, "проте швидке зростання курсу неможливе".
Торкнувшись вимог США із ревальвації юаня, Дай Сянлун сказав: "Валютна війна полягає, в принципі, в питанні валютного курсу юаня. США вважають, що курс юаня сильно занижений. Проте дисбаланс в китайсько-американській торгівлі визначається міжнародним розподілом праці. Зростання курсу юаня не може вирішити проблему американського дефіциту (у торгівлі КНР-США )".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас