Експерти: Валютна пара USD/CAD до кінця року може зрости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Валютна пара USD/CAD до кінця року може зрости

Валюта
796
За прогнозами аналітиків Forex Club в Україні, курс пари USD/CAD на світовому валютному ринку до кінця поточного року може зрости на 2,7% до рівня 1,0481.
Залишивши ставку незмінною на рівні 1% у вівторок, Банк Канади зберігає стимулюючу грошово-кредитну політику на тлі недостатнього попиту в економіці і зайвої пропозиції. У поточних умовах подальше підвищення відсоткової ставки недоречне і вимагає підвищеної уваги.
В коментарях до цього рішення також було відзначено вірогідне уповільнення темпів зростання економік розвинених країн, і країна, що розвиваються, що пов'язане із закінченням циклу фіскального і податкового стимулювання, початком періоду посилювання умов кредитування і податкового режиму.
Перспективи економіки Канади за минулі три місяці змінилися. Банк Канади вважає, що економіка країни відновлюватиметься повільнішими темпами, ніж прогнозувалося в липні. Також центробанком переглянуті прогнози із ВВП на 2010-2012 роки у бік зниження - з 3,5% до 3%, з 2,9% до 2,3% і з 2,6% до 2,2% відповідно. Це має на увазі нижчі темпи відновлення світової економіки і внутрішнього попиту в Канаді.
Темпи зростання споживчих активів знизяться до темпів зростання доходів населення на тлі збільшення боргового навантаження домогосподарств. А основними драйверами зростання канадської економіки, на думку експертів, стануть не витрати держави і населення, а експорт і інвестиції з боку бізнесу.
Обсяг чистого експорту, у свою чергу, залежатиме від коливань вартості валютної пари USD/CAD, від відновлення продуктивності і зовнішнього попиту на канадську продукцію.
Оскільки повне завантаження виробничих потужностей в Канаді очікується лише до кінця 2012 року, прогнози темпів інфляції в країні на кінець 2012 року були знижені до 2%, тоді як в липні прогнозувався вищий показник.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас