Українці заборгували банкам 75 мільярдів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці заборгували банкам 75 мільярдів гривень

Казна та Політика
769
Борги українців в цілому досягають близько 83 мільярдів гривень. З них близько 75 мільярдів гривень складає прострочена заборгованість банкам, ще 8 мільярдів гривень - заборгованості у сфері ЖКГ, повідомила комерційний директор групи компаній eCall (включає колекторне агентство Verdict) Марія Тугай, зазначивши, що в озвучену суму не включені корпоративні борги, обсяг яких оцінити досить складно.
За словами експерта, 50-55% від загального обсягу простроченої заборгованості сьогодні припадає на споживчі кредити . Ще 40% складають заборгованості із кредитних карт. Частка іпотеки - всього 1%. Приблизно на стільки ж "тягнуть" ЖКГ-борги. Решта- це заборгованості компаній з інших галузей, у тому числі зі сфери страхування.
Що стосується темпів збільшення частки проблемної заборгованості відносно загального кредитного портфеля банків, то вони з початку року істотно знизилися (в порівнянні з 2009 роком), зазначає експерт. "За нашими оцінками, до кінця 2010-го частка простроченої заборгованості якщо не почне зменшуватися, то, принаймні, залишиться на поточному рівні. А вже починаючи з 2011 року можна буде говорити про зменшення частки проблемних боргів", - прогнозує Марія Тугай.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас