Україна зробила Білорусі знижку на транзит венесуельської нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зробила Білорусі знижку на транзит венесуельської нафти

Енергетика
295
Україна зробила знижку на портові збори і залізничний тариф для транзиту венесуельської нафти до Білорусі. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.
"Для того аби залучити наших колег з Білорусі, аби вони якомога більше працювали через Україну, ми їм зробили досить серйозні знижки із портових зборів і серйозні знижки на залізничний тариф. Збільшивши обсяг, залізниця все одно отримуватиме більше прибутку", - сказав Клюєв.
На уточнююче питання, про які саме знижки йдеться, він відповів, що знижка на залізничний тариф становить приблизно 20%.
Нагадаємо, за домовленістю президентів Білорусі Олександра Лукашенка і Венесуели Уго Чавеса, Мінськ планує купити у Каракаса 4 мільйони тонн нафти в 2010 році і 10 мільйонів тонн - в 2011 році.
Куплена Білоруссю венесуельська нафта надходить танкерами до порту Одеси, а звідти доставляється на Мозирський НПЗ залізничним транзитом через Україну.
За двосторонньою урядовою угодою про заходи із розвитку співпраці відносно транспортування нафти до Білорусі по території України, підписаною13 липня, Білорусь зобов'язалася поставити на свої НПЗ через територію України в поточному році 4 мільйони тонн нафти, в 2011 році - 10 мільйонів тонн.
Тариф на транзит нафти через територію України по залізниці, згідно із документом, складає 0,27 долара за 10 тонно-кілометрів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас