У Мінтрансі здивовані заявою КРУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінтрансі здивовані заявою КРУ

Казна та Політика
481
Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв запевнять, що міністр транспорту і зв'язку України Костянтин Єфименко давав дозвіл на роботу контрольно-ревізійного управління в Одеському порту. Про це він заявив на прес-конференції, коментуючи на прохання журналістів заяви керівника ГоловКРУ Петра Андрєєва, що Єфименко перешкоджав роботі контролюючих органів.
"Однозначно, там, де є розкрадання, там керівники мають бути покарані, ті хто ці розкрадання здійснював. Звичайно, правоохоронні органи зобов'язані будуть там працювати. І вони будуть працювати", - зазначив Андрій Клюєв
Що стосується інформації ГоловКРУ про те, що Міністр транспорту та зв'язку Єфименко перешкоджав роботі контролюючих органів на окремих підприємствах, А.Клюєв підкреслив: "Я знаю, що підписаний наказ міністра Єфименка про те, щоб допустити КРУ до Одеського порту... Там, де КРУ виявляє факти порушень, акти автоматично передаються до правоохоронних органів, і вже вони займаються безпосередньо за кожним фактом, кожним підприємством і керівником".
Нагадаємо, сьогодні в ході прес-конференції голова ГоловКРУ Андрєєв заявив, що вважає за доцільне звільнення Єфименка за перешкоджання ревізійним перевіркам підприємств із сфери управління Мінтрансзв'язку. "Я ніяк не можу змиритися з тим, що міністр, який відповідає за діяльність своєї вертикалі, (у випадках) коли керівник підприємства, йому підвідомчого, не допускає контролюючий орган на ревізію, не приймає абсолютно ніяких заходів. І я вважаю, що він разом з ними тоді сидить в одних і тих же схемах, і цього міністра не повинно бути в уряді", - зазначив голова ГоловКРУ. За його словами, на найближчому засіданні уряду він планує доповідати про відповідну проблему.
1 жовтня контрольно-ревізійне управління, за результатами аудиту діяльності уряду Юлії Тимошенко, виявило порушень на суму майже 53 мільярда гривень.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас