Ходорковський: У справі ЮКОСа вироків із виправданням не буває — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ходорковський: У справі ЮКОСа вироків із виправданням не буває

Кримінал
385
20 жовтня американська газета The Los Angeles Times опублікувала статтю Михайла Ходорковського, в якій він висловив сумніви в тому, що його виправдають у справі.
В матеріалі під заголовком "Реформи в Росії повинні початися і почнуться" колишній глава ЮКОСа порівняв нинішнє російське керівництво з тим, що стояло на чолі СРСР в останній період існування союзу. На думку Ходорковського, крах політичної системи сучасної Росії так само неминучий, як і крах радянської.
"Для Росії друге десятиліття XXI століття стане періодом кризи системи, побудованої на корупції і ручному управлінні. Проникливі, ініціативні росіяни, які вміють дивитись майбутнє, вже це розуміють", - пише він.
На думку Ходорковського, нинішня російська еліта вважає, що нафтогазовий запас міцності нескінченний і "жодних реальних реформ можна не проводити, а лише вдавати для телевізійної картинки".
Говорячи про своє кримінальне переслідування, він зазначає, що його посадили до в'язниці за помилковими звинуваченнями, розгорнувши при цьому успішну компанію. Також колишній глава ЮКОСа переконаний, що його засудять і у другій справі, оскільки в нинішніх умовах "у справі ЮКОСа не може бути виправдувального вироку".
Як відомо, Михайло Ходорковський перебуває в ув'язненні з 2003 року. Термін за першим винесеним йому вироком закінчується в 2011 році. Незабаром має бути ухвалений вирок у другій справі, в якій містяться звинувачення у привласненні 350 мільйонів тонн нафти і легалізації коштів, отриманих від її продажу.
Втім, нещодавно російська прокуратура удруге зменшила обсяги нафти, в розкраданні якої звинувачують Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва, пославшись на помилки в арифметиці. 18 жовтня під час дебатів сторін прокурор Валерій Лахтін попросив суд визнати Ходорковського і Лебедєва винними в розкраданні з 1998 по 2003 роки більше 218 мільйонів тонн нафти в дочірніх компаній ЮКОСа на суму близько 824 мільярдів рублів.
Між тим, на початку вересня, прем'єр-міністр РФ Володимир Путін заявив, що не втручатиметься у справу екс-глави ЮКОСа, зазначивши, що "у цієї людини кров на руках".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас