Клюєв прогнозує, що проведення аукціонів із продажу квот на експорт зерна почнеться максимум через два тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв прогнозує, що проведення аукціонів із продажу квот на експорт зерна почнеться максимум через два тижні

Аграрний ринок
179
Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв сподівається, що найближчими днями Верховна Рада прийме зміни до закону про зовнішньоекономічну діяльність, які вводять норму про продаж квот на експорт зерна через аукціони.
Президент підпише цей документ, і максимум за два тижні можна буде почати проведення таких аукціонів, зазначив А.Клюєв.
"Я думаю, на цьому тижні приймуть зміни до закону, його підпише Президент, протягом тижня всі ці процедури пройдуть, і відразу через тиждень проводитимуться аукціони", - сказав він.
Як повідомлялось, Кабінет міністрів України прийняв постанову № 938 "Про встановлення обсягів квот на окремі види сільськогосподарської продукції, експорт якої підлягає ліцензуванню до 31 грудня 2010 р.".
Документом встановлені квоти на експорт пшениці і суміші пшениці та вівса (меслин), полби в об'ємі 0,5 млн. тонн, кукурудзи - 2 млн. тонн, ячменю - 0,2 млн. тонн та вівса - 1 тис. тонн. Квота на експорт гречки встановлена в обсязі1 тис. тонн.
Квоти введені строком до 31 грудня 2010 року.
20 жовтня Міністерство економіки України почало прийом заявок на отримання ліцензії на експорт окремих видів сільськогосподарської продукції. Заявки приймаються по 3 листопада включно.
19 жовтня на брифінгу прем'єр-міністр України Микола Азаров висловив сподівання, що Верховна Рада України ухвалить закон про реалізацію на аукціонах квот на експорт зерна. "Ми сподіваємося, що на цьому тижні закон буде проголосований і ця норма відразу ж набуде чинності, - сказав М.Азаров.
При цьому він зазначив, що на сьогоднішній день перерозподілом квот займається Міністерство економіки, і процедури проходять "абсолютно прозоро, з мінімальним збитком для експортної галузі".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас