НБУ направив на реєстрацію до Мін'юсту порядок списання банками безнадійної заборгованості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ направив на реєстрацію до Мін'юсту порядок списання банками безнадійної заборгованості

587
Національний банк України (НБУ) направив на реєстрацію до Міністерства юстиції постанову, що регламентує списання банками безнадійної заборгованості, повідомляється на веб-сайті НБУ.
"На держреєстрації у Мін'юсті України знаходиться нормативно правовий акт НБУ, який розроблений відповідно до змін до закону про оподаткування прибутку підприємств (.) і визначає порядок списання банками безнадійної заборгованості із кредитів", - говориться у повідомленні.
За даними НБУ, порядок передбачає спрощення процедури списання за рахунок резервів такої кредитної заборгованості, об'єми якої значно збільшились внаслідок негативного впливу світової фінансово-економічної кризи.
"Запровадження цього порядку дозволить збільшити можливість банків здійснювати кредитну підтримку економіки України", - підкреслюється у повідомленні.
Нацбанк також спростував інформацію Асоціації "Український кредитно-банківський союз" (УКБС) відносно зміни центральним банком методики формування і використання резерву для відшкодування можливих втрат із кредитних операцій банків.
"НБУ не вносив жодних змін до методики формування резервів із кредитів, яка встановлена положенням про порядок формування і використання резерву для відшкодування можливих втрат із кредитних операцій банків", - підкреслюється у повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас