Норму про секонд-хенд викреслили із проекту Податкового кодексу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норму про секонд-хенд викреслили із проекту Податкового кодексу

Казна та Політика
2208
Питання про секонд-хенд буде вилучено із Податкового кодексу і включено в окремий документ. Про це під час брифінгу у Верховній Раді сказав голова Комітету ВР із питань митної і податкової політики Віталій Хомутинник.
"Заявлялося, що секонд-хенд буде заборонений. Це абсолютна неправда. Були дві пропозиції до Податкового кодексу, які нібито ввели цю заборону. Перша пропозиція - єдиний митний тариф - перераховувати секонд-хенд не на вагу, а поштучно. Друга пропозиція стосується "спрощенців", аби вони не могли торгувати секонд-хендом.
Ми і першу, і другу пропозиції погодили і викреслили із Податкового кодексу, а також віднесли до окремого питання, яке повинне розглядатися в окремому митному законодавстві", - підкреслив Хомутинник.
"Відносно секонд-хенду ми залишаємо його "на вагу" (одиниця виміру товару, - ред.), тобто після кілограмів, і викреслюємо цю норму із податкового законодавства, оскільки це взагалі не стосується Податкового кодексу. Буде окремий закон, який розглядатиметься окремо", - додав він.
Хомутинник також зазначив, що "спрощенцям" надана можливість торгувати секонд-хендом, так само як і іншим товаром.
"Ми надали можливість "спрощенцям" торгувати секонд-хендом так само, як вони можуть торгувати китайським товаром або будь-яким іншим, який, можливо, не краще і не гірше", - сказав Хомутинник.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас